• Blåbär
  Blåbär
  Vaccinium myrtillus) är ett ris som växer vilt i norra Europa. Den bör inte sammanblandas med amerikanskt blåbär (Vaccinium corymbosum och V. angustifolium), vilket är andra arter inom släktet. Blåbär kan också förväxlas med odon, men det finns väsentliga skillnader mellan dem.
 • Hjortron
  Hjortron
  (Rubus chamaemorus) är en lågväxande, flerårig ört som förekommer i hela den norra tempererade zonen. Ett äldre namn på hjortron är myrbär, vilket på en del håll även tranbär kallas. Artnamnet chamaemorus är grekiska för "markmullbär".
 • Lingon
  Lingon
  (Vaccinium vitis-idaea) är ett ris som är vintergrönt. Lingonets bär, som också heter lingon, är ätliga, och mognar i augusti - september. Lingonväxter odlas sällan och bären plockas ofta från vilda växter.

Om Kamrose

 

Vår Affärsidé

Tillhandahålla god och näringsriktig mat, Karibisk som specialitet:

• Till företagsevenemang och privata fester

• Som Färdigmat


Vi kan tillhandahålla välordnade konferensarrangemang och fester i ändamålsenliga lokaler.


Vad är KamRose Exotic Foods?

KamRose Exotic Foods är en firma som står på två ben, catering samt import och distribution av exotiska livsmedel.

Vi levererar mat på beställning till privata fester likväl som företagsevenemang. Vi kan även arrangera festen eller evenemanget i våra egna lokaler om det passar er. Vi kan på olika sätt hjälpa till så att er fest blir lyckad. Vi levererar också portionsförpackad färdigmat till distributörer.

Vi sysslar också med distribution av exotiska livsmedel. Vi kan i första hand tillhandahålla kryddor, marinader och starka pepparsåser.

Karibisk matkultur

Karibisk matkultur är liksom karibisk kultur i allmänhet en härlig blandning från världens alla hörn. De största folkgrupperna är afrikaner, indier, kineser och européer. Det finns även i varierande grad på de olika öarna ett inslag av ursprungsbefolkning. Afrikanerna är ättlingar till slavar. Indierna kom som arbetskraft till plantagerna vid slutet av slaveriet. Kineserna likaså. Européerna kom i stor utsträckning under kolonialtiden.

Alla dessa olika grupper tog förståss med sig sin matkultur från sitt hemland. Under årens lopp har de sedan influerats av varandra. Det faktum att man tvingats ersätta vissa ingredienser med andra på grund av att de helt enkelt inte fanns i det nya landet har förståss också gjort att en curry från Trinidad inte smakar likadant som en curry från Indien.

Vi önskar nu ge er chansen att smaka på denna mat som besjungits av så många Kalypsoartister. Vi använder ofta ursprungliga recept, men har också förstått att det går alldeles utmärkt att göra en norrländsk curry på äkta Västerbottensälg. Vi arbetar med förstklassiga råvaror och undviker halvfabrikat. 


   
 
Kamrose AB • Utåkersväg 15 • 91 433 Normalling, Sverige • Tel: +46 730 31 22 90 • info@kamrose.com •
Design av Intendit Webbyrå